-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Începutul sfârșitului sau momentul relansării? Valeriu Iftime decide viitorul clubului FC Botoșani

Povestea FC Botoșani pare să fi ajuns la final, un final la care nu ne așteptam după primele cinci etape când echipa era pe primul loc în “Superliga” României. Cu un patron dezamăgit și care nu prea mai are chef să bage bani în această echipă de fotbal, fără un antrenor principal, cu niște băieți angajați ca fotbaliști dar care nu arată a fotbaliști și cu suporteri din ce în ce mai puțini, care s-au săturat să numere înfrângerile, FC Botoșani pare să se ducă spre Liga a II-a sau… spre faliment și dispariția din fotbalul românesc.

Problemele nu sunt de azi sau de ieri. Sunt din vară, când FC Botoșani a mai pierdut câțiva jucători iar în locul lor au venit niște băieți pe care nu i-a vrut nimeni și care păcălesc fotbalul. A fost adus Mihai Teja, un antrenor care nu a avut rezultate extraordinare la nicio echipă. În vara trecută, oficialii clubului erau mai preocupați de rebranding, marketing, imn, bere… decât de fotbal, de construirea unui lot cu fotbaliști.

După 19 etape, FC Botoșani este pe locul 12 în clasament, are 20 de puncte, cea mai slabă apărare și un joc care nu dă speranțe nici celor mai optimiști suporteri. După înfrângerea cu 8-0 de la Constanța, băieții ăștia plătiți cu 4000-5000 de euro lunar, unii chiar mai mult, s-au făcut de râs și în Cupa României, fiind învinși de niște copii de 16-17 ani care joacă în Liga a III-a. Într-un astfel de meci, nu ai nevoie de antrenor, nu ai nevoie de pregătire, de tactică, de motivație… Dacă ești fotbalist, intri pe teren și în primele 15 minute faci diferența. La pauză, trebuia să fie cel puțin 3-0 dar ei nu au fost în stare să marcheze niciun gol în 90 și ceva de minute și asta spune multe despre valoarea lor, despre interesul lor…

Mai sunt două meciuri în acest an, cu CFR Cluj și FC SB. Nu poți să mai speri că acești purtători de echipament de fotbal mai pot obține vreun rezultat pozitiv. Firesc ar fi ca după rușinea din această seară să li se rezilieze contractele la cel puțin zece dintre băieții ăștia care fac figurație pe terenul de fotbal. Ori cu ei pe teren, ori cu juniorii, e cam același lucru.

Dar întrebarea este ce se va întâmpla în această iarnă? Va fi adus un antrenor capabil să salveze echipa? Vor veni fotbaliști care să repare ceea ce au stricat acești băieți?

Mingea este acum în terenul lui Valeriu Iftime și totul depinde dacă își mai dorește să salveze clubul FC Botoșani sau îl lasă să se îndrepte spre dispariția din fotbalul românesc, după un deceniu de Liga 1. El a anunțat de mai multe ori că vrea să se retragă din fotbal dar în același timp a spus că nu vrea să iasă pe ușa din dos. Încă nu e totul pierdut. Cu un antrenor bun și cu câțiva jucători cu experiență, FC Botoșani se poate salva de la retrogradare dar viitorul nu sună deloc bine.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA