9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Începe RĂZBOIUL în PNL Botoşani pentru locurile eligibile în PARLAMENT. VEZI cine sunt favoriţii

conferinta de presa pnl

În noul PNL Botoşani sau “MARELE PNL” apele devin tot mai agitate şi fiecare dintre pretendenţii la un loc pe lista acestui partid încearcă să tragă sforile pentru a fi sigur că va ajunge în Parlamentul României, unii pentru imunitate în următorii patru ani iar alţii pentru privilegiile oferite de statul român.

În momentul de faţă, PNL Botoşani are şase parlamentari. Este vorba de senatorii Viorel Grigoraş şi Corneliu Popescu şi deputaţii Costel Şoptică, Verginel Gireadă, Roxana Anuşcă Ţurcanu şi Cristian Roman. Doi dintre aceştia, doi nu mai intră în calcule pentru alegerile de la sfârşitul acestui an. Corneliu Popescu şi Roxana Anuşcă Ţurcanu nu vor mai figura pe listele PNL la Senat sau Camera Deputaţilor. În schimb, apar alţi doi pretendenţi la locurile eligibile: Gheorghe Sorescu şi Cristian Achiţei. Primul îşi doreşte un mandat de deputat iar al doilea un mandat de senator.

Surse din cadrul PNL ne-au spus că Sorescu şi Achiţei ar putea fi primii pe cele două liste ale liberalilor, ar fi agreaţi de Flutur, numai că bătălia va fi una dură. Costel Şoptică a făcut pasul înapoi în partid dar vrea să fie primul pe listă la Senat pentru a avea viitorul asigurat, în timp ce Verginel Gireadă şi Cristian Roman nici nu concept să nu mai prindă încă un mandat. De altfel, tripleta Şoptică-Gireadă-Roman a funcţionat foarte bine de la unirea PNL-ului cu PDL-ul şi cu siguranţă cei trei nu vor ceda uşor primele locuri mai ales că liberalii au şanse de a obţine la alegerile parlamentare un mandat de senator şi maxim trei mandate de deputaţi.

În ceea ce îl priveşte pe Viorel Grigoraş, rămâne de văzut dacă acesta va reuşi să se impună, cu cine îşi va negocia locul pe lista PNL şi dacă negocierile vor fi la Botoşani ori la Bucureşti. El a fost copreşedinte interimar al PNL Botoşani dar a fost “executat” de către liberalii din Botoşani, cu care stătea la masă.

Nu este exclus să apară şi alte surprize, să fie trimişi candidaţi din alte judeţe ale ţării sau să vedem candidaţi abia intraţi în politică. În ultima perioadă au apărut zvonuri că ar fi existat negocieri cu câţiva oameni de afaceri din Botoşani care să candideze pe listele PNL, la alegerile parlamentare din acest an.

Cert este că până pe 15 august, liberalii au termen să-şi exprime intenţia de a candida după care încep evaluările în partid şi automat jocurile de culise.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA