12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Începe construcția unui stadion nou în județul Botoșani GALERIE FOTO

De aproape patru ani autoritățile locale din municipiul Botoșani încearcă să obțină finanțarea pentru un stadion nou sau pentru modernizarea stadionului existent dar fără succes. În schimb, anul acesta vor începe lucrările unui complex sportiv care cuprinde un stadion nou, o sală de sport și două terenuri de baschet și volei.
Noul complex sportiv va fi construit în orașul Săveni, pe actualul amplasament al stadionului. Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, spune că nou stadion va avea o capacitate de 1545 de locuri și va fi unul modern.

„Așteptăm să vedem următorii pași care trebuie făcuți în vederea promovării investiției. Noi avem certitudinea că vom realiza investiția și sper să o începem în 2018. Avem mai multe provocări în ceea ce privește finanțarea. Noi am vrut să obținem o finanțare nerambursabilă și de aceea am sistat un pic partea de execuție. Va fi un stadion cu o capacitate de 1545 de locuri, toate locurile acoperite. Va fi o tribună principală cu 1250 de locuri, vestiare, cabinet medical, zonă de conferință, protocol, zonă de VIP. Va fi un stadion modern. Complexul sportiv mai cuprinde un teren de volei și unul de baschet, cu câte o tribună acoperită plus vestiare”, ne-a spus Relu Târzioru.

De asemenea, luna aceasta vor începe lucrările la noua sală de sport, o sală în care se vor putea juca meciuri de liga a II-a la handbal.

„Sala de sport cu 180 de locuri începe în cel mai scurt timp. Deja am dat ordinul de începere, am semnat tot, grafic de lucrări. Eu sper ca la sfârșitul anului să fie aproape gata sala de sport. Termenul de execuție este de un an și jumătate dar eu sper să fie finalizată anul acesta”, a adăugat primarul orașului Săveni.

După finalizarea celor două investiții, orașul Săveni va avea și două echipe, una de handbal și cealaltă de fotbal. Relu Tîrzioru a anunțat că vrea echipă de handbal în eșalonul doi și o echipă de fotbal cel puțin de liga a III-a.

„Vreau o echipă de liga a II-a de handbal și una de liga a III-a de fotbal. Orașul Săveni merită, își propune și va realiza. Cele două echipe le vom avea odată cu încheierea investițiilor. Prima dată trebuie să avem infrastructura și apoi să facem sport de performanță”, a mai afirmat Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA