10 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Incendiu stins în şase ore. Pagubele sunt de 60.000 lei

incendiucasabucovina1

Pompierii dorohoieni au acţionat mai bine de şase ore pentru stingerea şi înlăturarea efectelor unui incendiu declanşat marţi seară, în gospodăria unui localnic din comuna Dersca.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puţin după ora 21.00. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dersca, dar şi cetăţeni. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau un grajd de animale şi un depozit de furaje, existând pericolul ca flăcările să se extindă la celelalte construcţiile din gospodărie.

Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, s-a intervenit pentru salvarea a trei bovine şi 35 de păsări.

Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte nutreţuri pentru ca focul să nu se extindă.

Flăcările au distrus două anexe gospodăreşti, 200 baloţi de paie, 10 tone de furaje,  valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 60.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 150.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat de un conductor electric deteriorat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA