INCENDIU la Darabani. Acoperişul unei locuinţe a fost distrus aproape în totalitate

0
527

incendiu poiana flamanzi (5)

O femeie de 83 de ani, din oraşul Darabani, a rămas fără acoperiş deasupra capului în urma unui incendiu izbucnit în această dimineaţă, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit generat de un cablu electric neizolat corespunzător.

Incendiul s-a produs într-o magazie din lemn, lipită de casă. Flăcările s-au extins cu repeziciune la acoperişul locuinţei. Incendiul a fost observat, într-un târziu, de un vecin care, după ce a intrat în casă după proprietară, a sunat după ajutor la pompieri.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” din Judeţul Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 06.00. La faţa locului s-au deplasat atât pompierii voluntari din Darabani, cât şi pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii voluntari. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Flăcările au distrus magazia din lemn şi cca. 70 m .p. din acoperişul casei. S-au salvat şi protejat bunurile din interiorul locuinţei, precum şi o casă dintr-o gospodărie vecină.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţe, pompierii recomandă:

– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;

– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.