-1.1 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

Incendiu cu o victimă la Draxini

incendiu pompier

Un foc aprins pentru a distruge mai multe resturi vegetale adunate din gospodăria unui localnic din satul Draxini, comuna Băluşeni, lăsat nesupravegheat, s-a transformat într-un incendiu care a mistuit un grajd de animale.

Încercând să împiedice propagarea flăcărilor, un bărbat de  70 de ani a suferit arsuri de gradul I şi II pe faţă şi mâini, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

S-a întâmplat luni după – amiază. Focul lăsat nesupravegheat a aprins vegetaţia uscată din apropiere. Din cauza vântului, flăcările s-au extins la o anexă gospodărească. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului puţin înainte de ora 16.00, după ce eforturile celor care erau în zonă în momentul producerii evenimentului s-au dovedit a fi zadarnice. Spre locul indicat s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Băluşeni. Primii care au ajuns la locul indicat au fost pompierii voluntari.

Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 4.500 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA