27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Incendii la Hăneşti şi Iureşti

 

News Două familii din Hăneşti şi Iureşti, comuna Todireni, şi-au pierdut o parte din agoniseala de-o viaţă în urma unor incendii produse din neglijenţă, în ziua de 26 februarie.

Pentru stingerea celor două incendii au intervenit pompierii de la Săveni şi Truşeşti, dar şi pompierii voluntari din Todireni, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproape 100.000 lei.

La Hăneşti, bunurile din bucătăria casei s-au aprins după ce proprietarul a verificat etanşeitatea buteliei cu flacără. Incendiul s-a extins cu repeziciune, atât la mobilierul dintr-o altă încăpere, cât şi la acoperiş. Speriat, proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor. Apelul a fost înregistrat la ora 13.30. În ajutor le-au sărit pompierii din Săveni şi Truşeşti, care au intervenit mai bine de două ore pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor. Pagubele au fost estimate la cca. 30.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei.

Tot pe 26 februarie, puţin după ora 23.00, o anexă din gospodăria unui localnic din Iureşti, comuna Todireni, a luat foc după ce un fumător neglijent a aruncat o ţigară pe materialele combustibile depozitate în interior. Incendiul a fost stins de pompierii din Truşeşti şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Todireni, cu două autospeciale cu apă şi spumă, înainte de a se extinde la locuinţă. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 45.000 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1824 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA