18.4 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Incendii generate de coşurilor de fum necuraţate

maternitate incendiu (5)

Au vrut să-şi încălzească locuinţele şi au făcut focul fără să se asigure că au coşurile de fum curăţate de funingine sau protejate termic faţă de materialele combustibile. Această neglijenţă era să-i lase pe doi localnici din Nicşeni şi Blândeşti fără acoperiş deasupra capului. Evenimentele s-au produs în ultimele zece ore.

Pompierii au stins incendiile înainte ca flăcările să se extindă la bunurile din interior. Au fost salvate bunuri materiale în valoare de peste 45.000 lei.

Coşurile de fum defecte sau necurăţate se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani în sezonul rece şi nu numai.

Cele mai multe evenimente ar putea fi prevenite dacă s-ar respecta o serie de reguli şi măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor. De aceea este bine de ştiut că sobele folosite pentru încălzit pe timp de iarnă şi cele folosite pentru preparatul hranei, trebuie să aibă coşuri pentru evacuarea fumului executate din cărămidă pe fundaţie proprie. La trecerea prin planşeele executate din lemn sau alte materiale combustibile, pereţii coşului de evacuare trebuie să asigure protecţia termică faţă de acestea. Coşurile, indiferent de construcţia lor, trebuie curăţate de zgură o dată la cel mult două luni de funcţionare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA