20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Încă un oraş din judeţul Botoşani ar putea fi racordat la gaz metan

gaze-aragaz-ovidiu-dumitru-matiu

 

Conducta de gaz metan care alimentează municipiul Botoşani trece pe teritoriul oraşului Flămânzi dar locuitorii din acest oraş nu beneficiază de gaz. Pentru a se putea racorda, este necesară o investiţie de peste şapte miliarde de lei vechi. Această investiţie ar trebui realizată fie de o firmă privată care ulterior să gestioneze serviciul, fie de către primărie.

Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, spune că va relua demersurile la ANRE şi Ministerul Economiei în vederea obţinerii avizelor. Ulterior se va încerca găsirea unui investitor, gen E.ON Gaz sau o altă companie care ar avea interes pentru a investi.

“Ca realizăm alimentarea oraşului Flămânzi cu gaz, trebuie să avem bani. Studiul de fezabilitate trebuie reactualizat, trebuie depus la ANRE, se dă un aviz iar apoi ne adresăm Ministerul Economiei. Ar fi foarte bines ă apară un investitor interest să realizeze lucrările şi apoi să gestioneze serviciul. Dacă nu va fi un investitor dispus să vină la Flămânzi, va trebui să realizăm proiectul prin fonduri proprii. Este greu să mai suportăm o investiţie pe fonduri locale. Doar staţia de joasă presiune costă trei-patru miliarde. În plus, trebuie făcută infrastructura pe străzile din Flămânzi care ar mai costa încă vreo trei-patru miliarde”, a spus Dan Oloeriu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA