16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Încă trei parcări din municipiul Botoșani vor fi cu plată

Numărul parcărilor cu plată din municipiul Botoșani crește. Reprezentanții societății Eltrans se pregătesc să preia în administrare încă trei parcări din municipiul Botoșani iar după montarea parcometrelor vor începe să încaseze bani.

În câteva luni, aproape toate parcările din zona centrală a municipiului Botoșani vor fi cu plată. De curând, conducerea societății Eltrans a solicitat preluarea în administrare a încă trei parcări. Este vorba de parcarea de la Luceafărul, o parcare de pe Calea Națională și o parcare de pe strada George Enescu. În plus, reprezentanții Eltrans spun că așteaptă o decizie a primăriei pentru a putea prelua și parcarea subterană și supraterană de la BIG. Acea parcare a fost realizată cu fonduri europene și timp de cinci ani primăria nu a avut dreptul de obține venituri.

„În afara parcării de la BIG, am solicitat să preluăm parcarea de la Bazar – Pod de Piatră și până la BIG, acele alveole, parcarea de la intersecția George Enescu cu Bucovina și până la bulevard și parcarea de la Luceafărul. Le vom dota cu parcometre cumpărate de către Eltrans. Chiar acum avem în desfășurare o licitație pentru achiziția a cinci parcometre, trei pentru aceste zone și două pentru două parcări mai mari. Este vorba de parcarea de la Elvila și cea de la BRD”, a spus Victor Ivănescu, director Eltrans.

Noile parcometre vor permite inclusiv plata cu cardul bancar iar șoferii vor avea trei posibilități de a-și achita taxa pentru parcare.

„Aceste parcometre vor avea două sisteme de plată, plata cu monede și card bancar. Am evitat să punem plata cu bancnote deoarece acele parcometre necesită racordarea la rețeaua electrică iar un branșament costă foarte mult. În plus, din ce am vorbit, parcometrele pentru bancnote necesită foarte multă mentenanță. Vor fi trei modalități de plată: sms, card bancar și monedă”, a mai spus Victor Ivănescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA