9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Încă o echipă din Liga I are probleme. Mai mulţi jucători vor să-şi depună memorii deoarece nu şi-au primit salariile

poli-iasi-fc-botosani-1

Stabilitatea financiară care caracteriza CSMS Iaşi până de curând a devenit istorie. Clubul a acumulat datorii de aproape jumătate de milion de euro către jucători, antrenori şi terţi, iar preşedintele clubului, Florin Prunea, vorbeşte chiar şi despre „un pas până la desfiinţarea echipei“! Mai grav este că jucătorii au ajuns în situaţia de a deveni liberi de contract, având trei salarii restante.

S-a ajuns în această situaţie pentru că Primăria nu a mai virat în contul clubului niciun ban de luni bune, iar comunicarea dintre primarul Mihai Chirica şi preşedintele executiv Florin Prunea nu „anunţă“ nicio ameliorare a situaţiei. Ba din contră. Cei doi îşi vorbesc doar prin intermediul presei, nu ezită să îşi trimită săgeţi ori de câte ori au ocazia, iar de suferit nu are decât clubul. Atât sportiv, cât şi din punctul de vedere al imaginii. Astfel s-a ajuns ca dintr-un club ce a fost menţinut în viaţă de liniştea financiară să se aleagă praful.

Prunea: „Dacă nu mai sunt dorit, să mi se spună! Ne strângem mâinile şi am plecat!“

Preşedintele Florin Prunea spune că a încercat în mai multe rânduri să discute cu primarul Mihai Chirica, dar fără succes. Oficialul din Copou afirmă că nu se ţine de scaun şi va pleca, dacă finanţatorul nu-l mai vrea la echipă. „Dacă eu sunt problema la acest club, să mi se spună. Nu sunt omul care să mă cramponez. Ne strângem mâinile şi am plecat, dar echipa nu trebuie să aibă de suferit. Lucrurile trebuie să meargă mai departe. Înainte am avut o relaţie extraordinară cu domnul primar, dar acum nu reuşim să luăm legătura. L-am sunat de câteva ori, dar fără succes. Domnul profesor Antohi are situaţia clubului pe masă, este şi dânsul îngrijorat“, a declarat Prunea.

Fostul internaţional speră ca echipa să nu se desfiinţeze: „Dacă cineva vrea să-şi asocieze numele cu desfiinţarea acestei echipe, îşi asumă un risc foarte mare. Această echipă este un brand al oraşului. Eu sper să nu se ajungă aici“.

Sunt jucători care vor să îşi depună memorii

Prunea spune că va încerca să-i convingă pe jucători să amâne decizia de a reclama clubul la comisii şi de a cere să devină liberi de contract, chiar dacă au tot dreptul să o facă. „Din ce ştiu, sunt jucători care vor să-şi depună memorii. Încerc să-i conving să nu o facă, deşi e dreptul lor. Am băieţi de caracter în echipă şi sper să mai aibă răbdare. Eu, însă, sunt de partea lor şi îi susţin. Până la urmă, probabil vom ajunge şi la Comisia de Monitorizare a federaţiei, vor fi probleme cu licenţierea… Noi trebuie să ne vedem de partea sportivă şi să sperăm că latura financiară se va rezolva. Deocamdată, toată atenţia noastră se îndreaptă asupra meciului cu Voluntari, unul capital pentru noi“, a mai spus Florin Prunea.

Datorii de 450.000 de euro

Conform preşedintelui Prunea, datoriile către jucători şi terţi sunt de aproximativ 450.000 de euro. În scurt timp, UEFA va vira în contul clubului suma de 220.000 de euro, pentru participarea clubului în Europa League, dar pot fi stinse doar o parte din datorii. „Chiar şi cu aceşti bani de la UEFA, nu ne putem descurca până la sfârşitul anului. Avem nevoie de susţinerea municipalităţii şi sperăm ca, în scurt timp, să primim o sumă de bani cu care să redresăm situaţia la echipă. Din punct de vedere sportiv, suntem în grafic. Trebuie să batem Voluntari şi rămânem în obiectiv“, a punctat şeful executivului din Copou.

Sursa: Prosport.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA