3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Încă o echipă din Liga I ar putea să dispară. Cel mai bogat român îşi închide toate fabricile peste o lună

ioan niculae

Cel mai bogat român, Ioan Niculae, ameninţă că trage obloanele peste imperiul său din industria chimică, peste o lună. Dacă Guvernul nu se implică pentru a-l ajuta pe el si pe ceilalţi mari consumatori de gaze, din industria îngrăşămintelor din România rămâne doar Azomureş, fabrică controlată de o casă de comerţ elveţiană.

Ioan Niculae a mai folosit şi în trecut marota închiderii fabricilor sale şi a şomajului pentru mii de angajaţi pentru a determina autorităţile să-l sprijine într-un fel.

Pe 15 iulie, imperiul industrial InterAgro al lui Ioan Niculae, cel mai bogat român, se închide. În această dată, este programată închiderea şi intrarea în conservare a Viromet Victoria şi a Chemgas Slobozia, ultimele două combinate de îngrăşăminte ce încă funcţionează, după ce Amurco Bacău, Nitroporos Făgăraş, Donau Chem Turnu Măgurele şi Azochim Săvineşti au fost deja închise. Toţi cei 6.000 de angajaţi ai fabricilor vor fi trimişi în şomaj. Până acum, Niculae a disponibilizat peste 4.000 de angajaţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA