9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Încă cinci ani se vor aloca bani pentru sistemele de termoficare

modern calor

Guvernul României a decis săptâmâna trecută prelungirea cu cinci ani a perioadei de implementare pentru programul “Căldură și confort”. Hotărârea a fost luată având în vedere necesarul de investiții în infrastructura de producere, transport și distribuție a energiei termice.

Actul normativ răspunde solicitărilor făcute Ministerului DezvoltăriiRegionale și Administrației Publice de către Asociația Municipiilor din România, Asociația Profesională COGEN România și Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice.

Programul “Căldură și confort” are ca obiective modernizarea, retehnologizarea și dezvoltarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităților urbane, precum și eficientizarea, creșterea accesibilității și îmbunătățirea calității serviciilor publice de alimentare cu energie termică.

Municipiul Botoșani a beneficiat până acum de finanțări din acest program în valoare totală de aproape 27 de milioane de lei, fiind realizate investiții privind modernizarea rețelelor de transport a agentului termic, a punctelor termice sau a instalațiilor de producție.

Prelungirea perioadei de implementare a programului “Căldură și confort” reprezintă o oportunitate pentru municipiul Botoșani de a obține și alte fonduri cu care să se continuie eforturile de modernizarea sistemului de termoficare, având în vedere că la nivel local există deja o experiență acumulată în acest sens.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA