29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul. Ceea ce s-a întâmplat câţiva ani în municipiul Botoşani a fost ilegal

primariabotosani512

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este ilegală. Judecătorii instanţei supreme au decis că nu este legal ca autoturismele să fie ridicate, iar şoferii să fie sancţionaţi în baza hotărârilor Consiliilor Locale. Prevederea, referitoare la ridicarea maşinilor, ar trebui prevăzută în Codul Rutier.

hsr masinaridicata

Procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Este decizia judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, care spun că prevederea ridicării mașinilor ar trebui de fapr introdusă în Codul Rutier.

Avocatul Poporului a formulat la Curtea Supremă un recurs în interesul legii privind legalitatea hotărârilor adoptate de consiliile locale în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, potrivit Agerpres.

„Vă solicităm să constatați că problema de drept prezentată a primit o soluționare diferită din partea instanțelor judecătorești și, printr-o decizie obligatorie, să stabiliți modul unitar de interpretare și aplicare a dispozițiilor legale incidente”, se arată în recursul formulat de Avocatul Poporului.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA