În România intră ZILNIC 25 de camioane cu PÂINE CONGELATĂ

0
649

paine

După carnea stricată, după brânza făcută cu te miri ce numai cu lapte nu, și după ouăle expirate și reștampilate, străinii ne mai trimit un produs de care avem toate motivele să ne temem: pâinea congelată!

Dezvăluirea a fost făcută în Parlamentul României de către deputatul PNL Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru agricultură. La finele unui vot pentru o lege care va obliga marile magazine să se aprovizioneze de la producătorii locali, parlamentarul a tras un semnal de alarmă privind pâinea de toate zilele a cărei proveniență poate fi uneori îndoielnică. ”De exemplu, la ora actuală în România intră 25 de camioane zilnic, cu pâine congelată, cu produse de pâine și patiserie congelate. 25 de camioane în fiecare zi lăsată de la Dumnezeu, pline ochi cu produse congelate. Oare chiar nu putem să facem aceste produse în țară?”, se întreabă retoric deputatul PNL.

Astfel de practici – ne referim la cele în care în loc să cumpărăm produse românești, găsim în marile magazine numai importuri de calitate îndoielnică, nu vor mai avea locpe piața internă dacă Parlamentul va adopta o nouă formă a Legii comercializării produselor alimentare. Proiectul, adoptat astăzi de Comisia pentru agricultură obliga marile rețele să se aprovizioneze de la producători locali și să aibă la raft cel puțin jumătate produse autohtone.

Citeşte mai mult pe Agrointel.ro