16.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

În 44 de localităţi din judeţul Botoşani există riscul ca roamingul să se activeze involuntar. VEZI care sunt acestea

harta judet botosani1

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a realizat un raport de monitorizare privind situațiile de roaming involuntar în zonele de frontieră ale operatorilor Orange România, Telekom România Communications şi Vodafone România.

Monitorizarea s-a desfășurat în luna aprilie 2015 pe traseele situate în vecinătatea frontierei de stat din județele Arad, Bihor, Botoșani, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Iași, Mehedinți, Maramureș, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vaslui.

Pentru identificarea zonelor cu risc de intrare în roaming, respectiv cu risc crescut de intrare în roaming, din zona de frontieră a ţării noastre, s-au luat în considerare acoperirile reţelelor de telefonie mobilă de generaţia a doua din România şi acoperirea reţelelor de telefonie mobilă de generaţia a doua din ţările vecine. Acoperirea unei reţele de telefonie mobilă de generaţia a doua a fost considerată ca fiind acea zonă în care semnalul GSM măsurat la intrarea în antena receptorului în condiţii outdoor are parametrul RxLev ≥ -92 dBm.

În judeţul Botoşani sunt 44 de localităţi în care dacă ai roamingul activat, rişti să te trezeşti cu facturi uriaşe la telefonul mobil. Acestea sunt:

Bădărăi, Durnești, Santa Mare, Berza, Bogdănești, Rânghilești Deal, Ilișeni, Dămideni, Românesti, Bobulești, Bădiuți, Ștefănești, Stânca, Ripiceni, Sadoveni, Manoleasa, Manoleasa Prut, Iorga, Liveni, Loturi, Mitoc, Horia, Crasnaleuca, Cotu Miculinți, Miorcani, Rădăuți Prut, Rediu, Horodiștea, Slobozia Cuzlău, Păltiniș, Darabani, Bajura, Baranca, Oroftiana, Suharău, Cristinesti, Fundu Herții, Baranca, Dersca, Racovăț, Pomârla, Corjăuți, Pârâu Negru şi Mihăileni.

Roamingul involuntar poate apărea numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a reţelei. Telefonul se va conecta automat la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal.

În cazul localităţilor aflate la graniţă, este posibil ca echipamentul mobil să se conecteze la reţeaua unui operator din ţara vecină, iar utilizatorul să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA