28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Impozitarea bacșișului rămâne valabilă și după 1 iunie

lanegustori5

Cu toate că au promis eliminarea cât mai rapidă a bacșișului, oficialii ministerului de Finanțe au emis un document oficial prin care întăresc reglementarea retrasă teoretic. Noua lege intră în vigoare începând de astăzi, iar angajații și patronii din industria ospitalității trebuie să aștepte ca impozitul pe bacșiș să fie eliminat în Parlament.

După ce au anunțat că renunță la impozitarea bacșișului, oficialii din subordinea ministrului Eugen Teodorovici au publicat în Monitorul Oficial exact opusul: din 1 iunie bacșișul este supus cotei standard de TVA de 24%.

Bacșisul va fi impozitat din 1 iunie, după cum se menționează într-un act normativ care modifică Normele de aplicare a Codului fiscal și care a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 28 mai.

Ministrul Eugen Teodorovici, a declarat vineri că amendamentul privind renunţarea la impozitarea bacşişului va merge la Parlament în următoarele zile, după care va ajunge la preşedintele României pentru a fi promulgat, ceea ce înseamnă că bacișul va fi impozitat și după 1 iunie.

Întrebat dacă comercianţii vor trebui să înregistreze bacşişul şi după data de 1 iunie, ministrul Finanţelor a spus că ,,acest lucru se va întâmpla până când actul normativ respectiv va fi modificat,,.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA