28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Împăratul Ţurcanu a demisionat de la conducerea PNL Botoşani. Fratele Mihăiţă este moştenitorul tronului

florinturcanu4oct

Forţat de conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal să demisioneze din funcţia pe care o deţinea în organizaţia din Botoşani, Florin Ţurcanu a făcut astăzi o mişcare incredibilă şi care i-a enervat la culme pe mulţi liberali.

turcanumihai,grigorasFlorin Ţurcanu a demisionat din funcţia de co-preşedinte al PNL Botoşani dar în acelaşi timp a avut grijă să-l intaleze în funcţie pe fratele său, Mihai Ţurcanu, ajuns de curând europarlamentar în locul lui Eduard Hellvig. Decizia s-a luat într-un cerc restrâns astfel încât să nu existe niciun fel de opoziţie iar europarlamentarul „Mihăiţă” să îi ia locul împăratului. Practic, Florin Ţurcanu a demisionat din funcţia de co-preşedinte PNL dar tot el va conduce partidul deoarece fratele său va fi mai mult plecat din Botoşani.

Decizia luată i-a enervat pe mai mulţi membri PNL care au reacţionat dur, printre aceştia numărându-se şi Ionică Nechifor, un om care l-a sprijinit pe Florin Ţurcanu. „Îmi exprim nemulţumirea privind procedura care a dus la retragerea lui Florin Ţurcanu şi încercarea de a-l instala pe fratele său devenit recent europarlamentar, printr-o conjunctură. Este total în afara principiilor liberale şi cred că este unicat în România. Este pentru nu ştiu a câta oară în care familia Ţurcanu se fac de ruşine şi în acelaşi timp fac de ruşine Botoşaniul. Este şi vina mea dar am crezut căîmpreună putem face lucruri bune pentru Botoşani. Gândurile ascunse ale acestora şi minciuna afişată la vedere au păcălit alegătorii şi m-au păcălit inclusiv pe mine. Este jenant cea ce au făcut”, a fost reacţia lui Ionică Nechifor, vicepreşedinte PNL.

Interesant este că la şedinţa de astăzi nu a fost prezent niciunul dintre opozanţii lui Florin Ţurcanu în PNL. În schimb, au participat Verginel Gireadă şi Viorel Grigoraş, parlamentarii care i-au fost loiali Împăratului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA