IMAGINI ŞOCANTE. Fermier botoşănean ameninţat cu arma de vânătoare pe proprietatea sa VIDEO

0
1011

ionica nechifor amenintat cu arma

Ionică Nechifor, unul dintre liderii Asociaţiei Moldoovis şi iniţiator al protestului care va avea loc marţi în capitală, împotriva legii vânătorului, acuză că a fost ameninţat cu arma de către câţiva vânători care au intrat pe proprietatea sa şi care i-au împuşcat câinele.

Fermierul botoşănean ne-a declarat că în această dimineaţă, un grup de vânători au intrat pe terenul său, s-au apropiat la 100-150 de metri de fermă şi i-au împuşcat unul dintre câini. Nechifor a mers imediat la fermă şi le-a cerut socoteală pentru că i-au împuşcat câinele iar unul dintre vânători a îndreptat arma spre fermierul botoşănean.

În urmă cu puţin timp, Ionică Nechifor ne-a trimis un filmuleţ în care se vede că vânătorul îndreaptă arma spre el.

„În această dimineaţă am fost anunţat de către oamenii mei din fermă că un grup de vânători s-a apropiat foarte mult de ferma familiei. Vânătorii aveau un câine. Câinele meu a ieşit din fermă iar vânătorii l-au împuşcat şi au vrut să plece. Când am ajuns acolo, vânătorii au îndreptat puşca împotriva noastră. Sunt şi filmări în acest sens. Efectiv am fost ameninţaţi cu puşca de către aceşti vânători. Mi-au împuşcat în cap un căţel de pază la oi care nu are nicio legătură cu vânatul. Ei s-au apropiat la 100-15 de metri de fermă, ceea ce nu este permis”, ne-a spus Ionică Nechifor, adăugând:

Mai citeşte: Se întâmplă în judeţul Botoşani. Au împuşcat câinele de la o fermă şi i-au ameninţat pe ciobani cu arma / FOTO

„Au venit în mod special, ştiind că marţi va exista un protest împotriva acestei legi a vânătorii, o lege care încalcă toate drepturile noastre. Ei au venit mai mult să mă ameninţe, în ideea că marţi va exista unul din cele mai mari proteste din România. Avem filmările şi vom face plângere la Poliţie şi la Asociaţia Vânătorilor. Ei au intrat pe un teren pe care eu sunt proprietar. Eu am fost ameninţat pe proprietatea mea. Au vrut să atace un lider al oierilor în ideea de a ne cuminţi şi de a lăsa legea aşa cum este ea. Aceşti oameni nu se liniştesc şi au venit în forţă să ameninţe. Eu sunt de acord să împuşte câinii maidanezi dar nu este posibil să vină şi să-mi împuşte câinii de la fermă”.

Ionică Nechifor a declarat că depune plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

UPDATE Până la această oră nu am reuşit să aflăm cine sunt vânătorii acuzaţi că au împuşcat un câine şi i-au ameninţat pe ciobani, pentru a obţine un punct de vedere despre acest conflict.