2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Imagini revoltătoare în grupul sanitar al unei secţii medicale din Botoşani

mucegai spital (3)

Imagini revoltatoare dintr-o unitate medicale, postate de o botosaneanca pe o retea de socializare. Femeia a spus in mediul online niste poze dintr-un grup sanitar care apartine sectiei de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta. In poze se observa clar cum peretii, dar si instalatia din baia respectiva sunt pline de mucegai.

Astfel, grupul sanitar folosit de pacientii care ajung in aceasta sectie arata ca un focar de infectie. Cei responsabili trebuie sa isi faca treaba, sa vina cu solutii in astfel de situatii, tocmai pentru ca unitatile medicale sa fie locul unde bolnavii se vindeca, nu unde se imbolnavesc si mai rau.

„Acestea sunt imagini de la Spitalul de Contagioase Botosani! In ce epoca traim oameni buni? Ce siguranta avem in spitalele din Romania? Si ne mai miram ca mor oameni!”, a postat femeia pe o retea de socializare.

Sefii unitatii medicale au demarat un control la unitatea respectiva. Sectia de contagioase nu a mai fost rebilitata de decenii intregi, dar anul acesta, incepand cu 15 martie, reprezentantii spitalului vor demara lucrarile de reabilitare la aceasta unitate. Acestia au incercat sa o modernizeze prin fonduri europene, dar nu s-a reusit.

„Conducerea spitalului va face o verificare in cadrul sectiei de boli infectioase pentru a vedea daca imaginele respective sunt reale si pentru a lua masurile necesare pentru remedierea problemei. Anul acesta, incepand cu 15 martie reprezentantii unitatii intentioneaza sa schimbe toata tamplaria Pvc  din cadrul sectiei, sa izoleze in special grupurile sanitare care datorita structurii sunt in afara cladirii si sunt frecvent supuse condensului si aparitiei mucegaiului”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Fondurile pentru reabilitarea sectiei de boli infectioase vor fi alocate din bugetul spitalului.

mucegai spital (4) mucegai spital (2) mucegai spital (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA