2.8 C
Botoșani
vineri, 3 februarie 2023

Iluminatul public va fi restricționat. Primar: “Delgaz ne-a trimis un act adițional în care prețul crește de la 1,8 lei/kw la 4,8 lei/kw, de la 1 octombrie”

Iluminatul public va fi restricționat în mai multe localități din județul Botoșani deoarece primăriile nu își vor mai putea permite să achite facturile la energie electrică. Primăriile au fost deja înștiințate că începând de luna viitoare, vor plăti 4,8/kw, cu 3 lei mai mult decât până acum.

Marin Dohotariu, primarul comunei Șendriceni, spune că de luna viitoare va fi obligat să întrerupă iluminatul public în timpul nopții deoarece nu va putea achita facturile la noile tarife. În aceeași situați vor fi majoritatea primarilor din România.

“2022 a fost un an foarte greu iar greul de acum vine. În ianuarie am semnat un act adițional cu Delgaz pentru prețul energie electrice. Am avut 1,8 lei/kw în luna ianuarie. Săptămâna aceasta ne-au trimis un act adițional în care prețul este de 4,8 lei/kw de la 1 octombrie. Noi avem 1500 de lămpi. Închipuiți-vă cât va fi factura doar la iluminatul public. Până acum, factura la iluminat era de 6000-7000 lei. Dacă o să ne vină facturi de 20.000-30.000 lei lunar, vom fi nevoiți să nu mai ținem iluminatul toată noaptea. Vom aprinde seara câteva ore… Nu ne vom permite să plătim facturile. Avem liceul, avem încă trei școli. La liceu și la școala din Șendriceni, sursa de energie termică este pe gaz iar la celelalte școli pe energie electrică”, ne-a spus primarul Marin Dohotariu.

Comuna Șendriceni este un caz fericit pentru că autoritățile locale au investit în modernizarea iluminatului public și au montat lămpi de tip LED pentru a diminua costurile lunare și pentru a asigura condiții mai bune.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA