20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Iliuţă e hotărât! Nu semnează contractul cu Casa de Sănătate dacă primeşte un buget mic

 

News Managerul celei mai mari unitati medicale din judetul Botosani, Viorel Iliuta are de gand sa nu semneze noul contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, daca finantarea nu va fi mai mare decat anul trecut.

Ca sa poate functiona la limite normale spitalul are nevoie de bani, nu de datorii uriase de la luna la luna, iar unitatea se confrunta cu mari probleme financiare. Problemele privind subfinantarea spitalului au fost prezentate si la nivel central. "Nu am avut cum sa reclam Casa Judeteana, pentru ca este un contract semnat cu institutia.  Eu am reclamat faptul ca finantarea trebuie sa aiba in vedere realitatile Spitalului Judetean de Urgenta. Noi ne desfasuram activitatea in nu stiu cate locatii, suntem sapte foste spitale adunate sub aeeasi palarie. De exemplu, in timp ce Spitalul Municipal din Dorohoi

plateste un singur paznic, noi platim zece", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

In plus, spitalul  nu poate functiona cu finantarea actuala, iar bugetul pe 2014 ar trebui sa fie cu 12% mai mare decat cel din anul 2013. Noul contract dintre Spitalul Judetean si Casa de Sanatate se va semna in cateva saptamani.

La ora actuala, unitatea medicala primeste lunar o suma stabilita de institutia de sanatate. 

Fondurile alocate se ridica la 6,8 milioane de lei, bani care se duc pe salariile celor 2.200 de medici, asistenti, personal administrativ si auxiliar.De altfel, in prezent unitatea inregistreaza 78 de miliarde lei vechi plati restante, din care 26 de miliarde lei vechi sunt arierate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

128 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA