20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

IGPF: Aproape un milion de persoane au tranzitat frontierele naţionale în weekend-ul trecut

Aproape un milion de persoane au tranzitat frontierele naţionale în weekend-ul trecut, cea mai tranzitată frontieră fiind cea cu Ungaria, unde au efectuat formalităţile aproximativ 455.000 de persoane cu 155.000 de mijloace de transport, atât la intrare, cât şi la ieşirea din ţară.

„În perioada 16-19 decembrie, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control aproximativ 945.000 de persoane, cetăţeni români şi străini şi aproximativ 265.000 de mijloace de transport, dintre care la intrarea în ţară au fost peste 640.000 de persoane şi 172.000 mijloace de transport”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, marţi, AGERPRES.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 194.000 de persoane, respectiv PTF Aeroport Henri Coandă (aproximativ 130.000 de persoane).

„În condiţiile apropierii sărbătorilor de iarnă, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, pentru sfârşitul săptămânii recent încheiate, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum şi de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite”, arată sursa citată.

Astfel, peste 3.800 de poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră. A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere şi să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Sursa: Agerpres

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA