2.3 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Iftime: „Dacă aveam bugetul FCSB-ului la Botoșani, mă distram. Becali are o boală. Nu va lua titlul anul ăsta”

Patronul clubului FC Botoșani susține că FC SB nu va lua titlul și susține că Gigi Becali ar fi trebuit să aducă un antrenor străin. CFR Cluj este favorită la titlu, în opinia lui Valeriu Iftime. 

„Nu am mai vorbit de mult cu domnul Becali, dar în niciun caz nu l-aș felicita pentru că l-a ales pe Teja. Fără să am nimic… Mi se pare că Teja e un om ok, nu îl cunosc, dar dacă vrea să facă performanță trebuie să-și aducă un altfel de antrenor. Nu cred că ar accepta domnul Becali un antrenor străin, pentru că e prea impulsiv și nu cred că-i acceptă ideile. E prea dificil la un moment dat, prea posesiv asupra clubului și nu cred că ar accepta ideile antrenorului. Antrenorul e jumătate de echipă, dacă ai un antrenor bun, îți creează un mecanism formidabil. Dacă nu, nu. E important că FCSB are bani și are jucători, dar are nevoie de un antrenor cu încrederea patronului. 
Dacă aveam bugetul FCSB-ului la Botoșani, mă distram. Intram fără probleme în Europa League. Cu oamenii de la FCSB, cu talentele de acolo, cu un antrenor bun, cu o atmosferă dintr-asta de moralitate… Copiii ăia trebuie ținuți în frâu, pentru că o pot lua razna ușor când au 15-20.000 de euro pe lună… Nu au tinerii de la Botoșani bani să-și cumpere mașini de 50-100.000 de euro imediat cum au semnat contractul, dar nici nu cred că ar face lucrul ăsta. Trebuie muncit foarte mult la educația acestor copii, dar trebuie încurajată școala ca să poți construi caractere puternice, să poți scoate din ei valori umane adevărate. Are niște talente sportive uluitoare acolo, niște fotbaliști cu mare potential.

Plus că e un club cu lipici la public. Nu cred că antrenorul e principalul vinovat, ci atmosfera creată de patron, care deja reprezintă o problemă acolo. Becali are o boală, toată lumea vorbește despre ea. Au fost trei sezoane, asta e al patrulea când nu va lua titlul, deși s-au făcut investiții mari. FCSB nu va lua titlul anul ăsta! Nu are cum cu sistemul ăsta. E clar că nu are cum să întreacă CFR Cluj, dar mi-e să nu aibă o supriză și să termine și sub Craiova. Cei de la CFR sunt prea buni, e un sistem foarte solid creat de Dan Petrescu anul trecut, au o echipă omogenă. Îți dau un gol și nu mai primesc tot restul campionatului… Nu au cum să piardă titlul, trebuie să fii inventiv tare, să știi fotbal mult, să ai fotbaliști de fotbaliști ca să îi faci pe ăstia”, a comentat Iftime pentru Sport.ro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA