10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Iavorenciuc: „Un parc industrial înseamnă Boch, Siemens, maşini. Parcul industrial din Botoşani vinde castraveţi şi ceapă la mall”

Iavorenciuc Gheorghe CL

Omul de afaceri Gheorghe Iavorenciuc îi pune la zid pe Ovidiu Portariuc şi Florin Ţurcanu, cei care conduc municipiul şi respectiv judeţul Botoşani. El îi acuză pe cei doi că au promis multe iar în doi ani de mandat nu au realizat mare lucru.

În campania electorală din 2012, Ovidiu Portariuc a fost campion la promisiuni electorale. A trecut jumătate din mandatul său de primar dar la capitolul realizări nu sunt prea multe de menţionat. Gheorghe Iavorenciuc este sceptic că edilul poate realiza ceea ce a promis.

„Domnul Portariuc s-a trezit primar. Botoşănenii aşa au simţit şi şi-au asumat un primar ca Portariuc. El vorbea cu totul altceva în campanie. A mers prin cartiere, le-a dat Irina Login, nu ştiu care a cântat pe acolo, a promis 10.000 de locuri de muncă, 1000 şi ceva de apartamente. Acum s-a trezit că nu se poate realiza ce a promis. Zi de zi minciună şi zi de zi promisiuni”, a spus Gheorghe Iavorenciuc  care nu este impresionat nici de activitatea lui Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean. Omul de afaceri se aştepta să vadă altceva de la instituţiile care au fost create şi care sunt acum în subordinea Consiliului Judeţean.

„Am făcut un parc industrial. Când aude un străin de parc industrial, înseamnă Boch, Siemens, televizoare, maşini. Parcul industrial din Botoşani vinde castraveţi şi ceapă la mall. Acum spune că din EcoSal şi Parcuri Industriale face una singură iar societatea ce strânge gunoiul trebuie să vândă şi castraveţi. Totul a fost direcţionat clientelei politice. La fel e şi în zona metropolitană. Nu funcţionează dar are un contabil cu 30 de milioane de lei pe lună. Nu pot să accept să trateze judeţul ca pe propria lui ogradă”, a adăugat Gheorghe Iavorenciuc.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA