16.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

INTERVIU. Iavorenciuc: „Partidele sunt structuri mafiote. Ar trebui o nouă revoluţie”

iavorenciucgheorghe920

Fostul preşedinte al Organizaţiei municipale PNL Botoşani îi pune la zid pe cei care conduc această formaţiune atât în judeţ cât şi la nivel central. Într-un interviu acordat pentru Botoşani Online, Gheorghe Iavorenciuc a vorbit atât despre situaţia din Consiliul Local cât şi despre clasa politică.

După ruperea USL-ului, aţi fost contactat pentru a susţine una dintre taberele din Consiliul Local?

Eu văd cu totul altfel lucrurile. Liberalii nu pot să-şi spele păcatele cu mâna mea. Toate neamurile şi camarila lor fac parte din acest partid şi au fost la putere. Ei cred că tot românul e prost şi încearcă să uităm cât mai repede. Eu nu uit chestiile acestea. Le-am spus că dacă îi retrag atât pe Andrei cât şi pe Cătălina Lupaşcu, voi fi cu ei. Eu votez împotriva ambilor viceprimari. Niciunul nu face câte o ceapă degerată. O cuconiţă de acolo se ocupă de poezii şi spectacole patriotice iar celălalt e de grădiniţă. E ca la o grădiniţă: una este educatoare iar celălalt e preşcolar.

Sunteţi interesat de funcţia de viceprimar?

Eu şi Furtună putem fi viceprimari. Sau eu şi Cristescu ori Cristescu şi Furtună. Primarul e ales. Asta este. Totul este o luptă politică a unui român politician tembel. El vrea doar ciolanul. Să fim mai maturi în gândire. Scandal fac şi unii şi alţii deoarece nu pricep. Asta este clasa politică făcută din scandalagii. Dacă s-ar pricepe, ar face ceva. Ei nu se pricep la nimic şi fac scandal. Viceprimarul nu ar trebui să mai facă parte din Consiliul Local. Negocierile nu se poartă în şedinţă ci până la şedinţă. Nu trebuie aruncat pe piaţă decât un lucru discutat. Niciodată nu am fost chemat la consultări.

Ce va urma după ruperea USL-ului?

Eu nu am crezut niciodată în USL. USL-ul era ca o bandă de hoţi. Hai să ne alăturăm, obţinem 70%. A fost făcută o alianţă contra naturii. Eu ştiu din sânul PNL-ului ceea ce cocea Ţurcanu. După ce s-a făcut alianţa, Ţurcanu a distrus PNL. PNL nu este decât o aglomerare de neamuri şi profitori. A rămas cine a ştiut să pupe sutana. Aici ei sunt la putere. Cea mai mare parte a judeţului este condusă de ei. Ar putea avea probleme PNL-ul după ieşirea de la guvernare?

PNL-ul nu va avea nici creştere şi nici cădere. El are electoratul lui de 17%. Este o deznădejde a populaţie. Doar soţia poate fi deputat iar fratele trebuie să fie europarlamentar… Nu bagi în echipă neamurile şi vrei să joci în Liga Campionilor. Alegi cei mai buni oameni.

S-a vehiculat că unii parlamentari PNL ar putea trece la PSD…

Se duc după profit. Ştie toată lumea că ei votează pe lucrări, pe şmecherii. Poate au nişte procese, poate sunt urmăriţi cu ceva. Ori a furat prea multă motorină, ori nişte cupoane, bilete de autobuz. Partidele sunt structuri mafiote. Se schimbă guvernul pe bază de interese materiale. Ar trebui să facem o nouă revoluţie şi să scăpăm de ciuma asta politică. Eu îmi făceam treaba în afacerile mele iar când am intrat în politică am devenit un monstru pentru că au început să mă asemene oamenii cu Ţurcanu, cu Gireadă şi cu toţi ceilalţi. Eu am plecat în ziua în care a căzut Guvernul Ungureanu  şi a venit PNL-ul la putere. Pe vremea lui Flutur şi a PDL-ului am văzut vreo 60 de zile de grevă şi luptam pentru curăţenia politică.

Are vreo şansă Antonescu la alegerile prezidenţiale?

Antonescu a fost într-un con de umbră şi toată lumea spune: adormitul ăla de Antonescu. Dintr-o dată vedem că s-a trezit dar acelaşi om rămâne. Acum trei luni apărea prin sondaje cu 13% iar acum dintr-o dată e cocoş. Şansa lui Antonescu este să facă ceea ce a făcut Băsescu cu Stolojan, se apucă de plâns o dată şi să-l pună pe Iohannis candidat. Consider că Băsescu va împinge lumea să-l voteze pe Iohhanis.Eu voi vota cu ei doar atunci când Antonescu îi va preda ştafeta lui Iohannis. Nu-i văd niciun viitor lui Antonescu. Cred în Tăriceanu preşedinte sau în Iohannis preşedinte.

În Ponta nu credeţi?

Nu ca preşedinte. Este tânăr… PSD-ul are o structură imensă şi mulţi baroni. El face greşeli ca să-i apere. 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1688 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA