-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Iarna face victime la Botoşani: Peste 20 de pacienţi internaţi într-o singură zi cu fracturi

upu spital fracturi (7)

Zapada si gheata au facut un numar record de victime.Intr-o singura zi, peste 20  de oameni au ajuns la spital, dupa ce au alunecat. Victimele au ajuns la spital cu fracturi la maini sau picioare.

Odata cu venirea iernii, sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta a devenit neincapatoare. In perioada 24 noiembrie-3 decembrie, nu mai putin de 71 de botosaneni au avut nevoie de ingrijiri, dupa ce le-a fost imposibil sa-si tina echilibrul pe gheata. 48 dintre acestia au fost internati in sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta.

„Odata cu venirea iernii, si Unitatea de Primiri Urgente si sectia de ortopedie a Spitalului Judetean, dar sicabinetul din Ambulator sunt supraaglomerate. In perioada 24 noiembrie-3 decembrie s-au prezentat 71 de persoane cu entorse si fracturi.Din numarul total amintit, 15 persoane au suferit entorse si 56 fracturi. Din totalul prezentarilor, 48 de persoane au fost internate. pe sectia ortopedie. Numai in ultima zi, ziua de 2 decembrie s-au prezentat in urgente 20 de persoane, atat cu entorse, cat si cu fracturi”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Medicii recomanda, in special persoanelor in varsta, ca in aceste zile sa evite pe cat posibil iesirile din casa, sau macar sa fie insotite. In plus, cadrele medicale se asteapta ca numarul persoanelor care vor avea grija de ingrijiri medicale din cauza zapezii si ghetii sa creasca in urmatoarea perioada.

upu spital fracturi (8) upu spital fracturi (1) upu spital fracturi (5) upu spital fracturi (3) upu spital fracturi (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA