22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Ianis Hagi a marcat primul gol în liga I, la Botoşani. „E ceva frumos când te aplaudă publicul. Nu ştiu dacă mă aplaudau pe mine sau pe tata”

ianis hagi

Gică Hagi a venit la Botoşani, pentru ultimul meci din acest sezon de Liga I, cu o echipă de copii din propria academie, lăsându-i acasă pe toţi veteranii echipei. A început partida cu Ianis Hagi titular, fiind primul meci în care fiul său este titular în Liga I.

Ianis Hagi i-a răsplătit încrederea tatălui său şi în minutul 51 a reuşit să marcheze primul său gol în Liga I. La finalul jocului, Ianis a spus că este bucuros pentru reuşita sa dar supărat deoarece Viitorul nu a câştigat partida de la Botoşani.

„Pot să spun că FC Botoşani este echipa în faţă căreia îmi place să joc. Aşa a fost istoria, aşa s-a scris. De când am debutat, obiectivul meu a fost să dau gol în Liga I. E bine că a venit acum în ultima etapă, sunt fericit dar sunt puţin dezamăgit că primit gol în ultimul minut. De şase-şapte etape nu mai câştigăm, era o victorie bine meritată după un an destul de greu. A fost bun şi acest egal pentru că am venit numai cu juniorii aici, s-a văzut că avem calitate şi potenţial. Din păcate nu am putut să ne concentrăm pe final. E ceva frumos când te aplaudă publicul. Nu ştiu dacă mă aplaudau pe mine sau pe tata. La fel a fost şi la Galaţi. Eu sper să debuteze cât mai mulţi jucători tineri la fiecare echipă şi să avem un viitor foarte bun la naţională pentru că merită şi România să se califice la Europene şi Mondiale”, a spus Ianis Hagi.

După debutul în Liga I, care a avut loc pe finalul turului, tot într-un meci cu FC Botoşani, mai multe cluburi din străinătate şi-au îndreptat atenţia către Ianis Hagi. Întrebat dacă va pleca la un club mare din Europa, Ianis a spus: „Depinede de tata, depinde de academie. Eu unde o să mă duc, o să-mi fac treaba”.

În acest retur de campionat, Viitorul s-a luptat cu FC Botoşani pentru un loc de Europa League dar în final s-a impus echipa lui Leo Grozavu, un antrenor care înainte să vină la Botoşani, a lucrat la Viitorul lui Gică Hagi.

„Era o şansă pentru mulţi dintre noi, suntem foarte tineri. Era ceva frumos să participăm măcar în preliminarii. Din păcate nu a fost să fie. Sperăm ca la anul să câştigăm multe meciuri în campionat şi să ne calificăm în Europa”, a declarat Ianis Hagi care consideră că în următorul sezon, Viitorul va fi în primele patru-cinci din România.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA