22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

HILIȘEU-HORIA. Anul acesta se finalizează cel mai mare proiect de asfaltare. Urmează încă 19 kilometri

Comuna Hilișeu-Horia are în administrare numai puțin de 114 kilometri de drumuri comunale și sătești.

  • Din totalul de 114 kilometri, în momentul de față, 46 de kilometri sunt asfaltați iar restul sunt pietruiți  

Cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere va fi finalizat în toamna acestui an când se va încheia asfaltarea a 22 de kilometri. Tot prin acest proiect, se realizează șanțuri și acostamente.

“Avem suma de 70.000 lei alocată pentru întreținerea drumurilor comunale care în mare parte sunt în proces de modernizare. La sfârșitul lunii noiembrie vom finaliza cei 22 de kilometri de drum, cu podețe, poduri, șanțuri dalate, plus drumurile laterale. Suntem în grafic, avem deconturile făcute la zi. Constructorul realizează betonarea șanțurilor, podețele și se pregătește de asfaltarea ultimelor tronsoane.

Sunt 22 de kilometri de asfalt, la care se adaugă 4 kilometri pe PNDL1, 12 kilometri pe proiectul european, plus cei șase kilometri de drum județean. La momentul actual avem aproximativ 46 de kilometri de drum asfaltat în comuna Hilișeu Horia din totalul de 114 kilometri de drumuri. Pe cele 7000 de hectare ale comunei Hilișeu Horia avem 114 kilometri de drum. Atât deszăpezim și atât întreținem în fiecare an. Mare parte din ele sunt intabulate. Celelalte drumuri sunt pietruite și accesibile în orice moment din an”, a precizat Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu Horia.

Proiect pentru încă 14 kilometri de drum

Pentru că încă sunt multe drumuri neasfaltate, autoritățile locale din Hilișeu au pregătit deja un proiect pentru modernizarea a 14 kilometri plus un proiect pentru un drum de exploatare agricolă.

„Avem pregătit un proiect pentru încă 14 kilometri de drum. În momentul în care se va deschide o axă de finanțare, studiile și intabulările sunt făcute, trebuie să facem doar studiul de fezabilitate. Pe fonduri europene există alocare bugetară de 100 milioane euro pentru drumuri de exploatare agricolă. Facem ridicarea topo, studiul geo și cărți funciare pentru aproximativ cinci kilometri de drum de exploatare agricolă. Un drum care va realiza legătura spre Pomârla, spre Ibănești și spre Dorohoi”, a mai precizat primarul comunei Hilișeu Horia.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA