-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Hepatita A se extinde de la o zi la alta în Parcul Tineretului din Botoşani. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 23

ghetouri, parcul tineretului botosani

Creste alarmant numarul cazurilor de hepatita la ghetourile din Parcul Tineretului. Numai in ultimele doua zile, sase copii au fost internati la sectia de boli infectioase din municipiul Botosani, iar medicii se asteapta ca numarul acestora sa creasca.

Cinci provin din familii care locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului, iar unul are legatura cu acestia. Potrivit reprezentantilor DSP, cel mai mic are trei ani si cel mai mare are 12 ani.

„Cele trei suspiciuni de ieri s-au confirmat si s-au mai confirmat inca trei cazuri noi de imbolnavire, deci numarul cazurilor de hepatita A a ajuns la 23 si mai este o suspiciune, un copil de sapte ani, urmeaza sa vedem daca se confirma. Grupa de varsta a celor noi confirmati, cel mai mic are trei ani, iar cel mai mare are 12 ani. Toti locuiesc in Parcul Tineretului, cu o singura exceptie, un copil de 12 ani care frecventeaza Scoala 10, dar care are legaturi cu o familie din zona cu pricina unde s-au inregistrat cazuri de hepatita”, a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog.

Virusul hepatitei A se gaseste in materiile fecale ale persoanelor infectate. Se transmite atunci cand o persoana ajunge in contact cu alimente, apa contaminate cu fecalele altei persoane, de obicei in conditii de igiena inadecvata. Persoanele infectate pot incepe sa transmita infectia la aproape 7 zile de la expunere, chiar daca boala este asimptomatica. Cele mai frecvente simptome sunt: greata, varsaturi, diaree (mai ales la copii), febra usoara, pierderea poftei de mancare, eruptii cutanate, oboseala, icter, durere in partea dreapta a abdomenului, sub coaste.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA