-1.6 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

Hepatita A face ravagii. În total au fost confirmate 35 de îmbolnăviri la ghetourile din Parcul Tineretului

ghetouri, parcul tineretului botosani

Alerta epidemiologica la ghetourile din Parcul Tineretului, unde hepatita A, cunoscuta in popor sub denumirea de boala mainilor murdare, face ravagii. Pana in prezent au fost confirmate 35 de cazuri de hepatita A, la doi adulti, copii de gradinita si elevi de la Scoala 2 din clasele I-VI.

Cazurile au fost izolate la sectia de boli infectioase, iar in paralel specialistii au facut dezinfectie cu cloramina in acele focare. In plus, cu acordul parintilor au fost vaccinati impotriva hepatitei A un numar de 46 de copii.

„S-a facut educatie sanitara pentru fiecare familie in parte, s-a facut educatie sanitara si in scoala.S-au facut vaccinari acolo unde au fost cazurile de hepatita si unde a fost acceptul parintilor.  In total s-au facut 46 de vaccinuri cu vaccin antihepatita A pediatric, respectiv 17 doze la gradinita 8 din Scoala 2 si 29 de vaccinuri la gradinita Girotondo. Se monitorizeaza in continuare aceste focare de hepatita, ele fiind in  curs de diminuare. Ramane problema igienei din spatiile de locuit, fiind vorba de blocurile 135 si 140 din Parcul Tineretului”, a declarat  Corneliu Saradan, medic DSP.

Va reamintim ca primele cazuri de hepatita A de la ghetourile din Parcul Tineretului au aparut in luna februarie, iar specialistii au spus atunci ca numarul imbolnavirilor va creste avand in vedere conditiile mizere din aceste ghetouri.

Virusul hepatitei A se gaseste in materiile fecale ale persoanelor infectate. Se transmite atunci cand o persoana ajunge in contact cu alimente, apa contaminate cu fecalele altei persoane, de obicei in conditii de igiena inadecvata.Persoanele infectate pot incepe sa transmita infectia la aproape 7 zile de la expunere.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA