Haosul de pe strada Primăverii continuă. Portariuc ameninţă cu rezilierea unui contract prost făcut de primăria Botoşani

0
360

strada primaverii21august (5)

Primarul Ovidiu Portariuc a început să fie şi el deranjat de ceea ce se întâmplă pe strada Primăverii din municipiu şi de faptul că reclamaţiile curg la primărie. Edilul a început să îi ameninţe cu rezilierea contractului pe reprezentanţii firmei Victor Construct dar nu prea poate face acest lucru.

În urmă cu un an, Primăria municipiului Botoşani a încheiat cu firma Victor Construct, un contract care este în favoarea companiei conduse de omul de afaceri Victor Mihalachi. S-a dat un termen de doi ani pentru că nu erau toţi banii în buget, nu s-a evidenţiat foarte clar modul cum trebuie efectuate lucrările şi nici nu s-au impus nişte termene şi condiţii stricte.

În ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul Ovidiu Portariuc anunţa că în cazul în care Victor Construct nu începe asfaltarea, va trece la măsuri dure care pot ajunge până la rezilierea contractului. Acest lucru este cam greu de realizat şi ar implica nişte riscuri foarte mari pentru primărie.

Conform contractului, firma Victor Construct are termen să finalizeze lucrările până în octombrie 2015. Practic, strada Primăverii poate rămâne în stadiul care este în acest moment, până în vara anului următor şi asta deoarece clauzele contractuale sunt în favoarea firmei Victor Construct.

Lucrările pot fi finalizate în două luni

Specialiştii spun că lucrările pe strada Primăverii nu sunt de o complexitate foarte mare şi că pot fi finalizate în maxim două luni. „Din punctul meu de vedere, la stadiul la care este lucrarea acum, ea poate fi terminată până la sfârşitul lunii octombrie. În execuţia acestei lucrări sunt implicaţi doi constructori. Ar fi fost normal să se prezinte transparent relaţia dintre aceşti doi constructori şi obligaţiile fiecăruia. Lucrarea asta poatefi terminată fără probleme până la sfârşitul lunii octombrie”, a precizat Romulus Eram.

Un alt fost viceprimar speră ca până la începerea sezonului rece să se asfalteze măcar un sens de circulaţie dar este sceptic ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat în ultima lună.

„Eu sper ca măcar pe un sens să se poată circula în condiţii normale, până în iarnă. După cum am văzut că se mişcă lucrările şi ce mobilizare de forţă de muncă era pe strada Primăverii, nu le dau nicio şansă. Nu ştiu nici oferta cât de acoperitoare a fost. S-ar putea să nu îi convină constructorului din punct de vedere al preţului. El trebuie să facă lucrarea la preţul pe care l-a licitat şi nu poate suplimenta în niciun fel. Constructorul are într-un fel dreptate. Având un termen larg pentru execuţie, el poate spune că şi-a făcut programarea până în octombrie 2015. Aici trebuie să intervină primăria”, a precizat Cătălin Alexa.

Cert este că în momentul de faţă, strada Primăverii arată mai rău decât înainte de începere lucrărilor iar mii de botoşăneni îşi distrug zilnic maşinile. Acest lucru se întâmplă din cauza amatorismului de care au dat dovadă autorităţile locale.