27.3 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Haos şi scandal la Spitalul Judeţean din cauza unui blocaj în sistemul cardurilor de sănătate FOTO

spitalul judetean botosani, aglomeratie internari (5)

A fost o aglomeratie de nedescris si un scandal urias, astazi, in incinta celui mare mare spital din judetul Botosani. Aproape 100 de oameni si-au exprimat nemultumirea si s-au revoltat, dupa ce au aflat ca nu pot avea acces la serviciile medicale, din cauza ca sistemul informatic de validare a cardurilor de sanatate s-a blocat.

Defectiunea este de competenta celor de la nivel central, care, nu au luat in calcul aceasta varianta nefericita pentru persoanele care cotizeaza luna de luna la fondul de sanatate.

Printre botosanenii veniti sa se interneze sau sa-si faca investigatii se afla si o batrana de 77 de ani din Saveni care nu si-a putut inchipui ca, bolnava fiind, nu va putea sa ajunga la medicul specialist de pe sectie. In aceeasi situatie se aflati si alti oameni care s-au revoltat cumplit si au cerut sa li se faca dreptate.

„De la opt astept la rand. La inceput a mers foarte greu si dupa ne-au spus ca a cazut sistemul si nu ne da niciun raspuns, sa plecam acasa, sa ne vedem de treaba sau sa gasim alte solutii. La mine ce solutii sa gasesc. Cea mai dureroasa treaba care se poate intampla dupa 43 de ani de munca, adica platesc 43 de ani si cand e vorba sa am si eu nevoie de asistenta medicala, hop ca nu merge sistemul”, a povestit un batran.

Sefii de la Casa de Sanatate au alta parere. Ei sustin ca, desi serviciile medicale nu puteau fi validate cu noile carduri din cauza blocajului, exista o alternativa.

costel lupascu

„Pot interna o data cu cardul si apoi cu orice alt document care face dovada calitatii de asigurat Deci bolnavii au prioritate si spitalul trebuie sa interneze.Eu am vorbit cu managerul spitalului si i-am explicat ca daca sunt anumite blocaje cu cardul de sanatate sa interneze pacientii si apoi vor verifica din punct de vedere al documentelor care se solicita la internare”, a declarat Costel Lupascu, director Casa de Sanatate Botosani.

Si intr-un final, dupa ore intregi de nemultumiri si nervi intinsi la maxim, sefii spitalului au gasit solutia potrivita.

„Toti pacientii programati sau care au nevoie de internare vor fi internati fara carduri urmand ca pe timpul spitalizarii sa rezolvam situatia”, a declarat Angela Turcanu, director medical Spitalul Judetean de Urgenta.

Blocajul din sistemul cardurilor de sanatate a creat probleme si in randul medicilor de familie care nu au putut elibera retete, dar si la farmacii. Din pacate, cardul de sanatate, despre care se spunea ca reprezinta cheia de acces la serviciile medicale a inceput cu stangul la Botosani, dar si in mai multe judete din Romania.

spitalul judetean botosani, aglomeratie internari (7) spitalul judetean botosani, aglomeratie internari (6) spitalul judetean botosani, aglomeratie internari (5) spitalul judetean botosani, aglomeratie internari (2) spitalul judetean botosani, aglomeratie internari (1) casa de asigurari de sanatate botosani (2) casa de asigurari de sanatate botosani (1) bscap0009 bscap0007

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA