Haos in farmaciile din Botosani, din cauza unui blocaj informatic de la nivel central

0
303

card de sanatate foto realitatea

Din acest motiv, farmacistii nu au putut elibera medicamente pacientilor care au venit cu retete electronice gratuite sau compensate prescrise de medicii de familie. Practic, din cauza blocajului retetele nu au putut fi citite si introduse in baza de date, iar posesorii au facut cale intoarsa de la farmacie cu recomandarea de a reveni.

“Nu putem elibera medicamente, sistemul nu merge, este blocat cu desavarsire. Deci nu putem citi reteta electronica, nu vorbim despre faptul ca nu merg cardurile, nu putem citi reteta electronica si este prima data cand avem un interval atat de lung de timp. De dimineata am refuzat foarte multi pacienti si mai grav este faptul ca nu putem elibera medicamente pentru persoanele cu afectiuni acute. Nu avem o varianta de rezerva in aceasta situatie cand nu putem citi reteta”, a declarat Maricica Cazacu, sef farmacie.

Nu este prima fata cand sistemul se blocheaza, spun farmacistii.  Doar ca, astazi, situatia a fost mai grava ca de obicei.

“Nu este prima data cand se blocheaza sistemul, dar este prima data cand se blocheaza chiar si pana la a citi reteta, pentru ca in momentul in care citesti reteta electronica, nu merge cardul, poti elibera cu buletinul, vine un imputernicit, ridica medicamentele. Dar in aceasta situatie nu poti citi reteta. Nu poti citi reteta, nu poti sa iei nicio atitudine terapeutica pentru pacient”, a adaugat Maricica Cazacu, sef farmacie.

Astazi au putut fi cumparate medicamentele care se dau fara reteta.