20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Guvernul Orban, la a treia rectificare de buget! Fondul de rezervă al Executivului a fost golit

Guvernul Orban pregăteşte a treia rectificare bugetară din acest an, după ce fondul de rezervă al Executivului a fost golit.

Aproape 300 de milioane de euro a plătit Guvernul fraților Micula pentru datoria de la Romatsa, așa că vistieria statului a rămas goală. Executivul ar trebui să plătească şi cheltuielile de funcţionare pentru primării, dar și salariile de la inspecţia muncii. Ironie sau nu, tocmai cei care gestionează felul în care sunt virate salariile au rămas cu buzunarul gol.

Executivul a scos toți banii din vistieria statului pentru a-i vira fraților Micula și a debloca activitatea Romatsa, însă această măsură se poate traduce prin blocaje la nivelul primăriilor, dar și imposibilitatea de a plăti salarii.

”Asta va lăsa pe moment fondul de rezervă fără disponibilitățile financiare pentru a aloca sumele pentru administrațiile locale. În cadrul ședinței de luni, adoptăm o nouă rectificare astfel încat să realimentăm fondul de rezervă”, a eclarat Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al Inspecției Muncii, instituția ar fi cerut suplimentarea bugetului la cea de-a doua rectificare cu 3 milioane de lei.

Angajații inspectoratelor teritoriale de muncă au primit salarii diminuate pentru luna noiembrie printr-o decizie luată de conducerea Inspecţiei Muncii, fără ca ministrul de resort să fie informat.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA