9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Guvernul nu vrea pensii speciale pentru parlamentari

parlament

Guvernul va transmite săptămâna viitoare punctul de vedere legat de proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, iar acesta va fi negativ, conform prevederilor din acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat premierul Victor Ponta.

Întrebat când va trimite Guvernul un punct de vedere referitor la pensiile parlamentarilor, şeful Guvernului a precizat că acesta va fi transmis foarte repede, şi anume săptămâna viitoare, informează Mediafax.
Întrebat de asemenea dacă acesta va fi pozitiv sau negativ, Ponta a răspuns: „Negativ, bineînţeles. Conform acordului nostru cu FMI”.
Conducerea Parlamentului a decis, la finele lunii aprilie, să trimită proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari la comisiile de specialitate, cu termen de două săptămâni pentru elaborarea raportului.
Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusă la Camera Deputaţilor şi Senat şi este semnată de 255 de deputaţi şi senatori, inclusiv din opoziţie.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA