9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Guvernul analizează posibilitatea majorării plafonului de venit pentru acordarea cardului de energie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, la Antena 3, că se analizează posibilitatea creșterii plafonului de venit de la 2.000 de lei la 3.000 de lei până la care se acordă ajutorul pentru plata facturilor la energie.

„Analizam posibilitatea de a creste plafonul de la 2.000 la 3.000 de lei, ceea ce inseamna ca numarul celor care vor beneficia de ajutorul pentru incalzire va creste de la 4 milioane la aproximativ 5 milioane de beneficiari”, a spus ministrul. Boloș a adăugat că dacă se va ajunge la un acord în coaliție pe acest subiect, atunci „din luna septembrie, noi vom fi in situatia in care ajutorul de incalzire sa-l acordam pentru mai multe persoane si familii defavorizate”.

În 2023, din bani europeni, Guvernul oferă două tranşe de câte 700 de lei sprijin pentru plata facturilor la energie, banii fiind virați pe carduri pentru încasarea ajutoarelor, emise şi distribuite de poşta Română. Vor primi ajutorul financiar pensionarii și persoanele cu handicap care au venituri mai mici de 2.000 de lei.

Citește mai mult pe StiriPeSurse.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA