10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Guvernul a modificat restricţiile COVID: Şcolile şi restaurantele rămân deschise şi la incidenţa peste 6. Carantină de noapte pentru nevaccinaţi

Guvernul a validat, printr-o hotărâre, noile măsuri adoptate joi seara de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

Guvernul a modificat restricţiile COVID conform recomandărilor CNSU. Hotărârea 76 a CNSU prevede şi modificarea măsurilor adoptate la nivelul localităţilor în care incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mare de 6/1.000 de locuitori, în sensul permiterii desfăşurării activităţilor cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în cazul restaurantelor, barurilor, cluburilor şi discotecilor, cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, instituţiilor de cultură, evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, conferinţelor, sălilor de sport şi/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

De asemenea, se pot face nunţi şi botezuri, dar doar cu participarea persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

De asemenea, masca de protecţie redevine obligatorie în toate spațiile publice închise în cazul incidenței la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA