0.2 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

Grave nereguli la APIA descoperite de un procuror botoşănean

Mihaela Mihai, prim procuror512

Directorul APIA Bucureşti, consilieri ai agenţiei, un preot, un avocat, medici veterinari de la DSVSA Suceava şi fermieri sunt suspectaţi în dosarul în care au loc percheziţii în Capitală şi alte două judeţe, miercuri dimineaţă. Ancheta vizează acordarea ilegală de subvenţii pentru exploataţii agricole şi asociaţii zootehnice, susţin surse judiciare.

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Dorel Gheorghe Benu, a fost ridicat în urma percheziţiilor care au loc miercuri, în dosarul privind acordarea ilegală de subvenţii agricole, acesta urmând să fie dus la audieri la DNA Suceava, potrivit unor surse judiciare.
 

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că directorul general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, este suspectat în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie în legătură cu acordarea ilegală a unor subvenţii pentru exploataţii agricole şi asociaţii zootehnice.

Activitatea infracţională a grupării suspectate de acordarea ilegală de subvenţii agricole a fost coordonată de directorul adjunct al APIA Suceava Delia Moldoveanu, care „a avut sprijinul necondiţionat” al directorului general APIA Bucureşti, prejudiciul în acest caz fiind de cinci milioane de lei.

Potrivit procurorului-şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, la APIA Suceava s-a constituit un grup de funcţionari cu atribuţii de verificare şi aprobare a dosarelor de subvenţie care a admis la plată cereri de acordare a sprijinului financiar cu încălcarea prevederilor legale unor persoane fizice şi juridice care nu îndeplineau condiţii de eligibilitate, prin falsuri, prin accesarea bazelor de date şi modificări în fals.

Procurorul-şef al DNA Suceava a declarat corespondentului MEDIAFAX că în acest caz au fost implicaţi şi medici veterinari din Suceava, dar şi funcţionari ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, iar activitatea infracţională a fost coordonată de directorul adjunct al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, care „a avut sprijinul necondiţionat” al directorului general APIA Bucureşti.

Citeşte mai mult pe Mediafax

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA