14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Grav accident rutier în Cehia. Patru cetăţeni români morţi şi alţi trei, răniţi grav

accident_cehia foto realitatea

Patru români şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei sunt răniţi grav, în urma unui accident rutier produs în Cehia, pe autostrada  D5 (Praga-Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, anunţă MAE. În accidentul rutier au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord 7 cetățeni români. Din primele date obţinute de la organele de poliţie, rezultă că împotriva şoferului camionului implicat în accident a fost iniţiată cercetarea penală. Mai multe fotografii dramatice de la faţa locului au fost postate pe portalul plzen.idnes.cz.

MAE precizează că Ambasada României la Praga a fost informată de către poliţia cehă cu privire la producerea unui accident rutier, în cursul zilei de astăzi, 29 martie 2016, pe autostrada  D5 (Praga-Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, incident soldat cu decesul a 4 cetăţeni români şi rănirea altor 3.

În acest sens, misiunea diplomatică română a efectuat demersurile legale pe lângă autorităţile competente cehe, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi şi împrejurările producerii accidentului.

Potrivit informaţiilor furnizate până în prezent, în accidentul rutier au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România, un camion și un autoturism, cel din urmă având la bord 7 cetățeni români. Conform declarațiilor unor reprezentanți ai poliției, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat în parapetele de protecție de pe marginea autostrăzii.

În urma coliziunii, 4 dintre cetăţenii români aflaţi în autoturism și-au pierdut viața, alţi 3 fiind transportaţi la Spitalul Universitar din Plzen, 2 dintre aceştia aflându-se în stare gravă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA