23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Grădiniţă de cinci miliarde, închisă de ISU în judeţul Botoşani

gradinita Pomarla (6)

O grădiniţă construită de o fundaţie din Italia şi care a costat aproximativ cinci miliarde de lei vechi, va fi închisă la sfârşitul acestei săptămâni. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani au fost într-un control şi au stabilit că acea grădiniţă nu mai poate funcţiona.

Grădiniţa din centrul localităţii Pomârla a fost realizată de către o fundaţie din Italia, în cursul anului 2007. Toate materialele au fost aduse din Italia iar la Pomârla au fost ansamblate. Până în urmă cu o lună, grădiniţa a funcţionat fără problemeşi nimeni nu a avut nimic de obiectat. După tragedia de la clubul Colectiv, reprezentanţii ISU au demarat o mega campanie de verificare şi dintr-o dată au descoperit că multe construcţii nu respectă normele şi că trebuie închisă activitatea care se desfăşoară de mulţi ani. Pe lista neagră a celor de la ISU se numără şi grădiniţa din Pomârla.

„Grădiniţa a fost construită de o funaţie din Italia cu care colaborăm de mulţi ani. Noi am făcut temelia iar ei au adus toate materialele. Lemnul este tratat, ignifugat, este ţiglă ceramică dar cei de la ISU spun că nu este în regulă. De săptămâna viitoare vom închide grădiniţa iar din ianuarie vom muta copiii”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

gradinita Pomarla (5) gradinita Pomarla (4) gradinita Pomarla (3) gradinita Pomarla (2) gradinita Pomarla (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA