22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Goodyear și REC Botoșani, în parteneriat cu De-a Arhitectura, au desfășurat astăzi la Școala 17 din Botoșani o lecție de siguranță rutieră… altfel

goodyear pentru siguranta celor mici

Elevii clasei a III-a A de la Școala Generală nr.17 (învățătoare Nicoleta Borfotina) din Botoșani au participat astăzi, 7 aprilie, la o lecție de siguranță rutieră interdisciplinară în cadrul căreia au dezvoltat, sub îndrumarea echipelor Goodyear, Premio REC și De-a Arhitectura, cinci proiecte inedite de orașe ideale.

”Orașul Sportiv”, ”Gotham City”, ”Orașul Paradisului”, ”Orașul Scândurica Ruptă” și ”Micul Botoșani” au fost cele 5 proiecte dezvoltate de micii urbaniști, arhitecți, constructori și ingineri, care au gândit orașe ideale, sigure din punct de vedere al siguranței rutiere.

Lecția de astăzi a fost implementată la nivel local în cadrul proiectului ”Goodyear Pentru Siguranța celor Mici” în parteneriat cu Premio Rec Botoșaniși De-a Arhitectura. Proiectul ”Lecția de siguranță” promovează în rândul elevilor importanța conduitei preventive, încurajându-i să poarte accesorii reflectorizante atunci când se deplasează de acasă la școală sau în alte locuri de interes pentru ei, să cunoască și să fie atenți la semnele de circulație, precum și la ceilalți parteneri de trafic și să își dezvolte capacitatea de a vedea strada și traficul ca pe o parte importantă dintr-un ansamblu mult mai mare de elemente ce fac parte din viața lor.

Proiectul dezvoltat de Goodyear aduce în atenția celor mici, printr-o serie de activități interactive și neconvenționale pentru o oră de siguranță rutieră obișnuită, strada ca spațiu cu reguli stricte, unde un comportament aletoriu sau neatent poate avea consecințe neplăcute pentru cei ce împart acest spațiu comun, respectiv pentru cei pe care îi numim generic participanți la trafic.

”După cum se știe, copiii cu vârsta de până la 10-12 ani sunt printre participanții la trafic cei mai vulnerabili. Adesea zglobii, dar și mici de statură, copiii se numără printre cei care sunt cel mai puțin vizibili în trafic, atunci când se deplasează pe stradă, sau pot fi cei mai neastâmpărați atunci când se află în mașină sau când se deplasează în grupuri. Prin proiectele pe care le-am dezvoltat până acum în cadrul programului Goodyear Pentru Siguranța celor Mici ne-am propus să venim nu numai în întâmpinarea celor mici, oferindu-le o altfel de perspectivă asupra străzii și traficului rutier, ci și celor mari, fie ei educatori sau părinți, prin dezvoltarea unui set de instrumente utile pentru deplasarea cât mai în siguranță a celor mici”, a precizat Raluca Boțan, Marketing Manager CEE la Goodyear Dunlop Tires România. ”Astfel, pe lângă perspectiva nouă asupra străzii pe care le-o dăm copiilor prin parteneriatul pe care îl avem cu De-a Arhitectura, oferim acestora și materiale care să îi ajute să fie cât mai vizibili în trafic”, a mai precizat aceasta.

În cadrul lecției, fiecare elev a primit kitul minim de siguranță rutieră al elevului alcătuit din vestă refletorizantă, breloc reflectorizantpentru ghiozdan și un set de etichete școlare, precum și informații cu caracter concret prezentate de pilotul Andrei Mitrașcă în baza unui kit de siguranță rutieră dezvoltat de Goodyear.

Proiectul este implementat în 5 orașe importante din țară, mâine echipa Goodyear Pentru Siguranța celor Mici urmând să fie prezentă la Vaslui.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA