12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Botoșani discutată cu un ONG din Marea Britanie

Situația câinilor fără stăpân din municipiul Botoșani a fost discutată astăzi la primărie cu ONG-ul Safe rescue for dogs. 

Miercuri, Membrii „Safe rescue for dogs” – ONG din Marea Britanie, au fost invitații primarului Cosmin Andrei la o ședință de lucru susținută astăzi la Primăria Municipiului Botoșani. Discuțiile s-au axat pe identificarea celor mai bune soluții pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân.
„Sterilizarea este singura soluție”, au fost de părere cei prezenți în sala Mihai Eminescu.
Primarul Cosmin Andrei a adăugat că sterilizarea ar trebui realizată nu doar în cazul câinilor fără adăpost ci și a celor cu stăpân.
Stăpânii trebuie să înțeleagă că au responsabilități din momentul în care aleg să dețină un animal de companie”, a precizat primarul Cosmin Andrei.
Edilul botoșănean a ținut să mulțumească reprezentanților ONG-ului din Marea Britanie pentru sprijinul acordat. „Cu ajutorul dumnealor, putem să avem grijă de animalele din padoc, fără a fi nevoiți să recurgem la eutanasiere”, a conchis primarul Cosmin Andrei.
În lunga perioadă de colaborare cu „Safe rescue for dogs”, anual au fost adoptați în medie 100 de câini. Acum, aceștia au achiziționat plasă bordurată și dublează gardurile dintre boxele câinilor găzduiți în padoc, pentru un plus de siguranță al animalelor.
Același ONG va susține și o campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor, la două cabinete medicale veterinare partenere.
În prezent, în padocul municipal sunt adăpostiți 760 de câini, capacitatea totală fiind de 960 de locuri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA