23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Ger de crapă pietrele! Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din țară

gheata pe strada

Cea mai scăzută temperatură din țară în prima zi a anului s-a înregistrat la stațiile meteo din Miercurea Ciuc și Toplița, unde mercurul termometrelor a coborât până la 18 grade Celsius.

În Harghita, cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc și Toplița, unde s-au înregistrat minus 18 grade Celsius, în vreme ce la Bucin și Joseni s-au consemnat minus 17 grade, iar la Odorheiu Secuiesc au fost minus 15 grade Celsius, a declarat pentru AGERPRES meteorologul previzionist de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Cristian Grecu.
Potrivit acestuia, minimele s-au înregistrat în cursul dimineții.
Valorile de temperatură sunt mult mai ridicate însă decât cele din 1 ianuarie 2015, când mercurul a coborât până la minus 29 de grade Celsius.
Meteorologul Cristian Grecu a explicat că temperaturile nu au mai scăzut atât de mult pentru că nu a fost strat de zăpadă, deși au fost aceleași condiții ca în urmă cu un an.
Harghitenii sunt obișnuiți cu temperaturile foarte scăzute, mai ales din noaptea dintre ani, nefiind semnalate probleme deosebite la Serviciul Județean de Ambulanță.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA