27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Gaură financiară de 500.000 de euro la FC Botoşani. Valeriu Iftime: “Mă tem ca deficitul să nu fie mai mare”

valeriu iftime

La începutul sezonului, oficialii FC Botoşani şi-au făcut nişte calcule care acum nu prea se mai potrivesc. Au crescut cheltuielile clubului prin aducerea unor fotbalişti mai valoroşi dar şi mai bine plătiţi, crezând că echipa se va califica în play-off iar suma din drepturile TV va fi mai consistentă.

La finalul turului, FC Botoşani este pe locul 12 cu doar 9 puncte iar calificare în play-off rămâne doar o chestiune teoretică. De altfel, nici măcar conducătorii clubului nu mai cred că e posibilă o clasare pe locul şase la finalul returului.

Marea problemă este că ratarea play-off-ului înseamnă o gaură de vreo 500.000 de euro în bugetul clubului iar acest deficit va fi greu de acoperit.

“Noi pierdem vreo 500.000-600.000 de euro din cauza faptului că nu reuşim să intrăm în play-off. La locul şase este un alt tip de buget. Drepturile de televiziune sunt cu 300.000-400.000 de euro mai mari. Jucam din nou acasă cu echipele mari. Era o altă reţetă financiară. Din păcate, am clacat, am plecat cu un deficit de vreo 500.000 de euro şi mă tem că îl măresc”, a declarat Valeriu Iftime.

La ora actuală, situaţia financiară a clubului FC Botoşani nu este una dramatică. Potrivit finanţatorului Valeriu Iftime, jucătorii mai au de primit rata contractuală din luna septembrie dar există variante.

“Săptămâna asta trebuia să le plătesc rata din septembrie. Din păcate, erau nişte bani de la bancă pe care nu pot să-i iau zilele acestea. Situaţia este grea dar sunt soluţii. Sunt nişte bani pe care trebuie să-i mai primim pentru participarea în Europa League. Noi am cheltuit vreo 200.000 – 300.000 de euro cu Europa League. Până la urmă ne vom descurca şi nu cred că vom avea o problemă în ceea ce priveşte obţinerea licenţei”, a adăugat finanţatorul clubului FC Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA