22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

GATA CONFLICTUL. E din nou lapte şi miere în PNL

acl alegeri (7)

Liderii PNL Botoşani au ieşit astăzi într-o conferinţă de presă pentru a anunţa că nu sunt niciun fel de probleme şi că de fapt ei se înţeleg foarte bine. Lucrurile s-au clarificat surprizător de repede ţinând cont că în urmă cu două zile Florin Ţurcanu tuna şi fulgera şi îi acuza pe foştii democrat liberali că încearcă să-l înlăture din funcţie.

Astăzi, Florin Ţurcanu a fost mult mai calm şi solicita respectarea statutului şi regulamentelor PNL.

“Chiar dacă au fost unele ieşiri în public făcute de unii colegi, noi suntem un partid puternic, uniţi şi eu cer tuturor membrilor PNL să-şi rezerve dreptul de a discuta în interiorul PNL. Statutul şi regulamentul permite acest lucru. În exterior trebuie să respectăm statutul. Vom organiza întâlniri de câte ori vor solicita ei dar în exterior nu putem transmite mesaje decât prin intermediul purtătorului de cuvânt sau co-preşedinţilor”, a afirmat Florin Ţurcanu.

De partea cealaltă, a vorbit despre proiectul marelui PNL şi a spus de fapt la Botoşani nu sunt niciun fel de probleme şi că se colaborează bine.

“Pentru mine contează mai mult proiectul început de noi, proiectul marelui Partid Naţional Liberal. Cel mai important pentru noi este unitatea partidului şi proiectul Partidului Naţional Liberal. Acest proiect al nostru a avut unprim rezultat, concretizat prin alegera domnului Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Proiectul politic pe care l-am început este un proiect bun şi un proiect agreat de români. La Botoşani nu au fost disensiuni, nu am avut niciun fel de probleme, nici înainte de proiect şi nici după. Eu nu am nicio problemă cu domnul Ţurcanu şi sunt convins că nici domnul Ţurcanu nu are o problem cu mine. S-ar părea că este cineva care pune lemne pe foc şi care alimentează aceste discuţii”, a spus Cătălin Flutur care a adăugat:

“Orice membru de partid este liber să gândească şi să spună ce vrea el despre viaţa dumnealui. Când vorbim de chestii instituţionale, există statut şi regulament care spun: se crează dezbateri în interiorul partidului”.

Ţurcanu nu mai demisionează

După condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare, Florin Ţurcanu a declarat că intenţiona să demioneze numai că liderii PNL de la Bucureşti l-au convins să rămână. Între timp, unii membrii i-au cerut să demisioneze daracum nu mai vrea el să o facă.

“Demisia a fost valabilă atunci. Nu mai discutăm de demisie. De acum discutăm de continuitate. Am spus că merg la Bucureşti să am o discuţie. Când am venit, am spus foarte clar că nu intenţionez şi nu voi depune nicio demisie. Nu are rost să mai discutăm. Sunt trei-patru care nu mă vor în partid. Avem 16.000 de membri”, a afirmat Ţurcanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA