9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

GALERIE FOTO/VIDEO Mii de botoșăneni au asistat la parada Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă ,,Din străbuni, din oameni buni…

Mii de botoșăneni au asistat în această dimineață la parada Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă ,,Din străbuni, din oameni buni…”.  organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

În ciuda frigului pătrunzător de afară, Piața Revoluției, locul unde formațiile participante s-au adunat, a fost neîncăpătoare, mulțimea de oameni întinzându-se până după sensul giratoriu din fața Casei Sindicatelor. Bâtrâni, tineri și copii au imortalizat momentul cu telefoanele mobile, iar timp de aproximativ o oră cei prezenți au urmat  traseul Str. Cuza Vodă (din Piața Revoluției până la Colegiul „A.T. Laurian”) – Str. Nicolae Iorga (de la Colegiul „A.T. Laurian” până la sensul giratoriu din Str. Calea Națională) – Str. Calea Națională (de la Podul de Piatră până la Direcția Muncii)  și au revenit din nou în Piața Revoluției. În fața Palatului Administrativ a fost amplasată o scenă  pe care vor urca cele 30 de formații venite din comunele județului dar și din alte județe ale Moldovei.

Odată ajunși în fața scenei, botoșănenii au fost primiți cu mesaje din partea oficialităților locale,” Ne aflăm din nou împreună la ceas de sărbătoare pentru noi toți. Manifestările de astăzi care se află la cea de-a 47-a ediție, ne-au adus împreună. Colindători, și formații de pe întreg cuprinsul județului Botoșani și în egală măsură ne vor încânta și vecinii noștri din Suceava, Iași și Neamț. Sunt 30 de formații care vor urca pe această scenă și, din nou, astăzi Botoșaniul este capitala Moldovei a tradițiilor noastre dragi. Aici unde unde satul românesc păstrează aceste tradiții, cu și pentru noi” a spus președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Celor prezenți s-a adresat și directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Iustina Irimia Cenusă „ Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare la cea mai longevivă acțiune a centrului de creație. Vrem să arătăm că Botoșaniul este un loc cultural și încercăm din generație în generație să ducem mai departe o moștenire spirituală pe care am moștenit-o și pe care suntem datori să o ducem mai departe.” a spus aceasta.  Botoșănenii vor avea ocazia să se bucure de tradițiile specifice aceste perioade din an până în jurul orei 19.00

Pe tot parcursul evenimentului, străzile din centrul orașului au fost închise circulației, formându-se cozi imense de mașini.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA