27.3 C
Botoșani
luni, 15 iulie 2024

Gabriel Oprea amenință cu ieșirea de la guvernare dacă PSD modifică Codul Penal

gabriel oprea foto realitatea.net

Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunțat că va ieși de la guvernare dacă PSD va merge mai departe cu modificările Codului Penal.

Gabriel Oprea susține că este gata să iasă de la guvernare. Afirmația vicepremierului vine în contextul în care Camera Deputaților trebuie să voteze 22 de modificari la Codul Penal și la cel de procedura penală. Anunțul lui Gabriel Oprea a fost făcut la Pro TV.

Președintele Klaus Iohannis a criticat deja în termeni foarte duri modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, pe care vrea să le facă PSD. Șeful statului a catalogat modificările drept neavenite, spunând că nu este de acord cu ele.

”După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue cu toată forţa; aceste modificări propuse sunt neavenite, nu sunt de acord cu ele. MCV-ul este un instrument care şi-a dovedit utilitatea, dar care, aşa cum am discutat cu reprezentanţii CE, ai Consiliului European, trebuie să ajungă în faza de finalizare. Recent, reprezentanţii Comisiei au ajuns în ultima fază de MCV – phase out – nu de azi pe mâine, ci în câţiva ani. E realist ce a promis d-nul Juncker ca acest mecanism să se finalizeze până la sfârşţitul mandatului acestei Comisii”, a spus Klaus Iohannis.

Parlamentarii au pregătită o nouă ofensivă asupra Codului Penal: zeci de propuneri de modificare a noilor legi penale într-o singură zi, marţea viitoare.

Printre modificările propuse parlamentari, eliminarea cătuşelor pentru politicienii acuzaţi de corupţie şi schimbarea modului în care poate fi dispus arestul preventiv.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA