FURTUNĂ în CONSTANŢA: Plajele au fost distruse. “Aşa ceva nu am mai văzut..”

0
548

litoral furtuna

O furtună năprasnică a avut loc vineri seară la malul mării. Vântul puternic a luat pe sus acoperişuri, a spart geamuri şi a distrus plajele. A fost prăpăd şi în Prahova, unde viitura a ucis un bărbat. Iar doi tineri din Mehedinţi şi Dolj au murit loviţi de fulgere în timp ce mergeau pe bicicletă.

Litoralul a fost lovit de o furtună puternică, informează România TV. La Mangalia, oamenii s-au trezit cu geamurile sparte, vântul a rupt pomii şi a făcut ravagii pe plaje.

“Sunt nascut aici la mare, eu n-am mai vazut asa ceva. Baldachine pluteau in larg pur si simplu, palmierii toti au disparut, 140 de umbrele rupte, sezlonguri, doua beach baruri distruse in totalitate”, a spus un martor.
“A venit vijelia, de fapt a venit o creanga de la pomul din faţă, a lovit balconul, a cazut si a mai venit ceva din acoperisul din fata si ambele ne-au doborat tot acoperisul. Vai de mine. Vijelie cu tunete si fulgere, nu puteam sta nici in casa, nici in strada”, a spus o localnică păgubită de furtună.
Potrivit meteorologilor, cantităţile de precipitaţii prognozate, de 25-30 l/mp, au fost depăşite în sudul litoralului unde au fost înregistrate căderi de ploaie de 40 l/ mp, într-o jumătate de oră, iar viteza vântului a ajuns până la 40 km/h.
Citeste mai mult pe RTV.NET