0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

FRUMUȘICA. Iluminat public modernizat cu fonduri de la AFM

În aproximativ doi ani, Primăria comunei Frumușica va reabilita tot sistemul de iluminat public. O primă finanțare a fost obținută de la Administrația Fondului de Mediu și urmează demararea lucrărilor de înlocuire a corpurilor de iluminat.

Primarul Corneliu Bălășanu spune că vor fi montate peste 1100 de lămpi noi, care vor avea un consum mai mic de energie electrică.

“Am obținut o finanțare pentru 680 de lămpi și șapte puncte de aprindere, pe AFM 2. Nu sunt suficiente pentru toată comuna dar am depus și pe AFM 3 pentru 460 de lămpi iar acum așteptăm să se facă evaluarea. Cu cele două proiecte rezolvăm în mare parte problema iluminatului public”, ne-a spus Corneliu Bălășanu, primarul comunei Frumușica.

Tot pentru a reduce consumul de energie electrică, Primăria comunei Frumușica va realiza un proiect prin care se vor monta panouri fotovoltaice pe sediul administrativ și pe școli.

„Am semnat contractul de finanțare și vom monta panouri fotovoltaice pe patru școli și pe sediul primărie. Cât de repede vom demara licitația. Ne vom asigura energia electrică pentru consumul propriu”, a adăugat primarul comunei Frumușica.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA